Constance Buyne is een dynamische en veelzijdige professional die een rijke ervaring meebrengt uit de corporate wereld en de non-profitsector. Met een jarenlange carrière die zich uitstrekt over Marketing, Sales, Management, HRM en Consultancy, heeft Constance zich ontpopt tot een hybride professional. Als rode draad door haar loopbaan lopen ontwikkelingsgerichte vragen van mens en organisatie.
In haar functie als Programlead start-ups en scale-ups bij de afdeling Economische Ontwikkeling van de Gemeente Almere, zet Constance haar expertise in om innovatieve ondernemers te faciliteren, stimuleren en te laten groeien. Daarnaast runt Constance haar eigen zzp-bedrijf, gespecialiseerd in coaching en training. Tevens deelt zij haar kennis en ervaring ook in een bestuurlijke rol bij de Stichting Women’s Gathering, waar ze bijdraagt aan strategische besluitvorming.
Of het nu gaat om het begeleiden van een start-up naar succes, het coachen van professionals in hun persoonlijke groei, ontwikkelen van nieuwe businessconcepten of het adviseren op bestuursniveau, Constance brengt altijd haar unieke mix van zakelijk inzicht, mensgerichte aanpak en inclusief denken mee.
Inclusie is voor Constance een randvoorwaardelijk onderdeel van persoonlijke, team- en organisatiegroei. Vanuit haar perspectief als professional én ervaringsdeskundige ziet zij inclusie niet als een statisch begrip, maar als een actief proces; een werkwoord dat op een respectvolle wijze vraagt om voortdurende inzet en aandacht van iedereen.
Samen met Ruth Sival biedt Constance Buyne als expert onder andere de workshop “Inclusie in Actie: Vertrouwen, Verbondenheid en Vitaliteit” aan.
Deze workshop is ontworpen voor leidinggevenden, managers, directeuren en professionals die willen werken aan een inclusieve cultuur binnen hun organisatie. Zij is een aanvulling op het traject “Transformeren naar perspectiefvol leiderschap”.
Het aantal deelnemers bedraagt 8-12 deelnemers. Door middel van interactieve oefeningen en inhoudelijke discussies krijgen deelnemers inzicht in hun eigen handelen en de impact daarvan op inclusie.
De duur van de workshop is een dag en na 6 weken vindt er een terugkomsessie plaats van een dagdeel (aan het einde van een middag / begin van de avond) waarin hetgeen de deelnemers in de praktijk tot uitvoering hebben gebracht, of ervaren hebben, centraal staat. De workshop biedt voldoende ruimte voor interactie en persoonlijke aandacht. De workshop en terugkomsessie vinden plaats op een fysieke locatie.
Doelstellingen
- Inzicht verschaffen in bewust en onbewust handelen met betrekking tot inclusie
- Vertrouwen opbouwen: deelnemers leren hoe ze een cultuur van vertrouwen kunnen creëren, wat essentieel is voor inclusie
- Verbondenheid bevorderen: het belang van verbondenheid tussen teamleden wordt belicht, met aandacht voor diversiteit en samenwerking
- Vitaliteit stimuleren: de workshop biedt handvatten om vitaliteit binnen teams te bevorderen door inclusieve praktijken te integreren.
Programmaonderdelen (integraal verwerkt)
- Introductie en doelen
– Korte inleiding over de rol van vertrouwen, verbondenheid en vitaliteit in inclusie.
- Vertrouwen als fundament
– Oefeningen gericht op het opbouwen van vertrouwen binnen teams.
– Reflectie op persoonlijke ervaringen met vertrouwen.
- Verbondenheid creëren
– Interactieve sessies die deelnemers helpen om verbinding te maken met verschillende perspectieven.
– Discussies over de waarde van inclusie in teams.
- Vitaliteit door inclusie
– Verkenning van hoe een inclusieve cultuur bijdraagt aan de vitaliteit van medewerkers.
– Strategieën ontwikkelen voor het bevorderen van welzijn op de werkvloer.
- Welke actie ga jij ondernemen?
– Deelnemers formuleren persoonlijke acties om de geleerde inzichten toe te passen in hun dagelijkse werk.
In de interactieve oefeningen zal ook de inzet van de Regiekaart met de 8 P’s verwerkt worden.
Resultaten
Na afloop van de workshop zullen deelnemers:
- Een beter begrip hebben van hoe vertrouwen, verbondenheid en vitaliteit samenhangen met inclusie.
- Concrete vaardigheden hebben ontwikkeld om een inclusieve cultuur te bevorderen.
- Actiepunten hebben geformuleerd die hen helpen om stappen te zetten richting meer inclusiviteit binnen hun teams.