Hét thema van nu

Boek: "Perspectiefvol leiderschap. Management in de 21e eeuw">
De visie van vijftig (inter)nationale leiders en managers uit alle verschillende maatschappelijke disciplines, verpakt in persoonlijke interviews. Over succesvol leiderschap en management in de meest uiteenlopende beroepen, zoals bijvoorbeeld opperrabbijn, hoofdredacteur, orkestleider, zeezeiler, Eerste Kamerlid, lid raad van bestuur zorgverzekeraar, manager hogeschool en directeur reisorganisatie. En: hoe speel je als leider en als organisatie in op de snel veranderende wereld? Een boek vol unieke verhalen.

Dit door mij geschreven managementboek is in september 2020 uitgegeven door Pyramide. Hierin geef ik ook de Pyramide-aanpak weer, met diverse praktijkvoorbeelden. Hierdoor bent u in staat om te komen tot uw PersoonlijkRegiePlan, een TeamRegiePlan en een OrganisatieRegiePlan. Zie: meer informatie

In 2015 publiceerde ik het boekje "Eenheid in verscheidenheid" waarin ik o.a. de 35 uitdagingen aangeef waar we wereldwijd voor kunnen staan en gaan. Ik introduceerde daarin tevens het Ennisme: de filosofie van de Verbinding. En ik geef een aantal inzichten en handvatten om de regie stevig ter hand te nemen in leven, wonen en werken.

In 2004 publiceerde ik het boek "De mens in de 21e eeuw" en introduceerde daarin de bewustwordingspsychologie en bewustwordingsmanagement als basis van vertrouwensmanagement. Persoonlijk leiderschap speelt zich altijd af op de zes kwaliteitsniveaus van leven: fysiek, mentaal, emotioneel, sociaal, relationeel en spiritueel. Door bewust te worden, bewust te zijn en bewust te doen op al deze niveaus komen we tot optimaal persoonlijk en succesvol leiderschap.